Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

 

 

Välkommen till Kennel Black Tracks 

Finsk Lapphund & Chines Crested Dog

2017 firar vi 23 år som uppfödare !

Följ oss på FB !

Sök på Kennel Black Tracks skicka mig ett pm eller mail.

Det är viktigt så jag kan se att det är en riktig person. 

Så lägger jag in dig i gruppen.

 

 

Black_Tracks@hotmail.com OBS! Ny mail adress !


 

 

0768-607637

 


 

 

                                                                                         

 

 


 

Jockes först kull och lite häst .

Jockes först kull valpar blev ett härligt möte.

Sociala och trevliga mötte dom oss i alla dessa sprakande färger.

Klart man blir såld. Man får hålla sig lite i skinnet och bara tycka att dom är söta på håll

Den här lilla puff tjejen är till salu och dom är då födda hemma hos Madelene. Så det är alltså inga BT hundar ifall ni undrar hur det ligger till

Lilla naken tjejen är också till salu.

 

Hör av er till mig om ni är intresserade så ska jag förmedla.

 

En ny gammal bekantskap har dykt upp för mig,

Den här fantastiska hästen födde jag upp för 20 år sedan. Hon går lugnt och betar med sitt 1 års föl. Tyvärr så dog det fölet som hon skulle haft i år.

Hon var efter mitt fantastiska sto Katla. Micha gjorde några starter i galoppen och tjäna några kronor. Sen sålde jag henne till Maria som har haft stor glädje av henne både som tävlings häst och avels sto.

Sen träffar man på henne igen efter så lång tid och jag minns exakt hur det kändes när hon kom till världen.

Vi får väl se om jag sitter upp en dag och rider henne

Fantastiska Millon Michelle efter en vinnst.


Hennes mamma Katla var en duktig galoppör som sedan blev omskolad som dressyr häst.

 

 

Hon ändra sig mycket i massan när vi börja dressyr rida henne. Här är hon med Michas lille bror Minzann.

En av Katlas avkommer fick det mycket passande namnet Missile alltså om man vill ha något som inte passar alls. Ior hade varit mer passande. Vi red in honom som 2 åring och då kunde Erica som var lika gammal som honom rida på han.

Han var anmäld till Derbyt men kom inte ens till kval utan blev en duktig westernhäst i stället.

En annan av hennes avkommer var mycket trevliga och lugna Minion som blev ridhäst

Men den som fortfarande gör ont i hjärtat när jag tänker på är Katlas först föl Mirac. Han blev som vuxen nästan svart och vacker som en tavla.

Han orsaka mig mååååånga armbrott

Jag som tycker att jag har haft ett ganska tråkigt liv då gör det förflutna sig påmint och man kan sitta och le åt det som var

 

Onsdagen den 28 mars 2012 kl. 18:49

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ögonlysning !

Idag var det Jockes tur att bli ögonlyst.

Hans ögon var rena och fina. Råmeo fick följa med som sällskap  Ida Möller  känns som en veterinär som älskar det hon håller på med. Hon tog god tid på sig med Råmeo och lyste han lite ögonen och han fick en positiv inställning redan nu som liten valp.

Det uppskattar man verkligen som djurägare.

Han tyckte det var otroligt roligt att vara hos veterinären.

Vi har nu lite planeringar på att para Jocke och Loppan.

Ögonlysning görs av en veterinär med special kompetens. Det är en ganska enkel undersökning. Man droppar först ögonen för att utvidga pupillen sen tittar man efter olika ögonsjukdomar. En vanlig ögonlysning tar ca 5- 10 min

Några exempel på ögonsjukdomar som kan vara ärftliga är:

Kopierat

Katarakt, eller i dagligt tal grå starr, kallas sjukliga grumlingar i linsen. Majoriteten av alla hundar som blir mer än tio år gamla har någon form av grå starr så för veterinären gäller det att kunna skilja på harmlösa, icke ärftliga grumlingar och de ärftliga grumlingar som kan medföra blindhet eller i alla fall nedsatt syn. Typiskt ses katarakten som en gråavit grumling innanför pupillen och hunden visar symtom i form av sakta avtagande syn. Katarakten har den fördelen, jämfört med många andra ärftliga sjukdomar, att den vanligen går att operera. Den skadade linsen sugs då ut via ett litet snitt i ögat och en ny konstgjord lins ersätter den gamla. Precis som man gör med människor.

Glaukom, eller så kallad grön starr, är ett samlingsnamn för sjukdomar där ögats inre tryck blir sjukligt högt. Tyvärr är det svårt att vid en ögonlysning säga om en hund löper risk att drabbas av glaukom. Sjukdomsförloppet är dessutom ofta dramatiskt med total förlust av synen på bara några timmar. Hela ögat blir grågrumligt, ögonvitan intensivt rödsprängd och hunden har mycket ont. Mediciner måste sättas in omedelbart om det ska finnas något hopp om att kunna rädda synen.

Progressiv retinal atrofi (PRA), så kallad näthinneförtvining. Finns hos många hundraser och innebär att cellerna längst bak i ögat sakta förtvinar och dör, en efter en. Här finns en enorm variation mellan olika hundraser. I vissa raser kan total blindhet vara ett faktum redan vid ett års ålder medan det hos andra kan ta åtta år eller mer innan synen är borta. Det finns inget sätt att bota sjukdomen utan vi får istället försöka förebygga genom att ögonlysa alla hundar innan de blir föräldrar. Hittar man en hund med sjukdomen så får varken den eller syskonen eller föräldrarna fortsätta att användas i avel eftersom de alla kan vara bärare av sjukdomen.

Retinal dysplasi, eller näthinneveck, innebär att näthinnan istället för att ligga slätt utmed ögats insida är veckad i olika grad. Det kan vara allt från enstaka små harmlösa rynkor till att hela näthinnan lossnat och hänger som en blöt trasa från synnerven. Den här sjukdomen går dock lätt att upptäcka även vid tidig ålder och den blir vanligen inte värre med tiden. De flesta hundar med näthinneveck lever helt normala liv utan att någonsin verka se dåligt men parar man två hundar med veck så kan valparna drabbas av svårare typer av veck och till och med bli blinda.

 

 

Jocke har sedan tidigar gjort en DNA test för PLL

Primär linsluxation. Det gör man inte på Lapphundar utan där DNA testar man för PRCD PRA, progressiv retinal atrofi. Det är en sorts nattblindhet som sedan kan leda till blindhet.

Så det är olika saker man testar olika hundar förr. Så kolla upp med din ras klubb vad dom kräver av den rasen du är intresserad av.

Ögonlysning är en färskvara så om man har hunden i avel så räcker det inte att göra det en gång. DNA tester är för livet. Fördelen med kinesernas PLL tester är att man kan göra det själv med svabbar och sen skicka det till labratorium. Lapparnas PRCD tester måste skickas som blodprov och är mycket dyrare och jobbigare.

Vi hoppas att det blir så att vi kan svabba Lapparna också . Jag tror det hade blivit många fler testade då.

Loppan

En liten kort beskrivning om varför man ögonlyser. Hoppas det gav någon klarhet.

Tjing nu blir det solen.

 

 

 

Torsdagen den 22 mars 2012 kl. 13:38

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Herpes vaccinerat !

När jag börja föda upp hundar så åkte man och para när man tyckte det var dax. Parningen gick bra tiken hade en enkel valpning och allt gick som på räls. Eller var det inte så ?

Nu känns det inte som om man lyckas med parning varken efter blodprov eller utstryk. Skulle man lyckas med parningen så dör valparna.

Men facit i hand var det nog lika mycket drama förr. Ingen valpning eller parning är den andra sig lik.

 

Herpes hos hund är något som för mig har dykt upp dom sista åren. Man börja höra hur valpar dog tikar inte blev dräktiga eller att fostren dog i magen.

Så i dag tog jag Latte och åkte till vetrinären för att herpes vaccinera.

Latte är en snäll hund men vetrinären är aldrig kul så då kan man se så här elendig ut

Det här med herpes är lite läskigt efter som många vuxna hundar bär viruset. Men det märks aldrig.

kopierat

Hundens herpesvirus

En allvarlig och mycket smittsam virusinfektion som kan vara livsfarlig för ofödda och nyfödda valpar.

Vad är herpes?
Herpes hos hundar är en vanligt förekommande virusinfektion som finns över hela världen. Den är mycket smittsam, och när hunden väl är smittad bär den på viruset under resten av livet.

Hur ser man om hunden har herpes?
Det kan vara svårt att se på en vuxen hund om den är smittad med herpes, eftersom sjukdomen under långa perioder är vilande.
Den reaktiveras igen vid tillstånd av stress, som t.ex. under dräktighet eller vid behandling med medel som sänker immunförsvaret.
En herpesinfektion i akut stadium visar sig som små blåsor eller sår på hundens könsdelar och på slemhinnan i de övre luftvägarna (svalg, mun och näsa).

Hur smittar herpes?
Herpesvirus smittar vid direktkontakt mellan smittad och osmittad
hund, t.ex från tiken till de nyfödda valparna. Det är sällsynt att det
smittar vid parning. Virus kan också överföras till de ofödda valparna
via moderkakan. Hundens herpesvirus smittar bara mellan hundar.


Vad händer när hunden får herpes?

Vuxna hundar
En herpesinfektion är inte direkt farlig för vuxna hundar, men kan
leda till aborter, dödfödslar, mindre valpkullar och/eller små svaga valpar.

Valpar
Valpar som smittas under eller strax efter födseln har ofta problem med att dia. De förlorar snabbt i vikt och kan dö även om de får intensiv vård. Ofödda valpar som har smittats via moderkakan, försvagas snabbt och dräktigheten kan sluta med abort, dödfödsel eller födsel av små och svaga valpar som riskerar att dö inom sitt första levnadsdygn.

Kan herpes botas?
Nej, när hunden väl är smittad bär den på viruset under resten av livet.

Hur skyddar man mot herpes?
Vaccination
Nyfödda valparna kan skyddas mot herpesinfektion genom vaccinering. Man vaccinerar inte valparna utan den dräktiga tiken, som via råmjölken överför immunitet till de nyfödda valparna. Därmed minskar avsevärt risken för att de blir sjuka eller dör på grund av herpesinfektion. Det är viktigt att tiken blir vaccinerad två gånger mot herpes under varje dräktighet. Både smittade och icke-smittade tikar kan vaccineras.

Risker och biverkningar
En övergående svullnad kan ibland uppstå vid injektionsstället. Som för alla vacciner kan i sällsynta fall överkänslighetsreaktioner uppkomma hos det vaccinerade djuret.

Att förebygga herpesproblem
• God hygien är väldigt viktigt i samband med dräktighet och födsel.
• Födande tikar hålls isolerade i tre veckor efter födseln.
• Använd ett desinfektionsmedel för rengöring av hundarnas
omgivningar – medlet oskadliggör herpesviruset.
• Värmebehandling för att hålla uppe valpens kroppstemperatur (38,5° C)
under de första veckorna av valpens liv minskar virusets förmåga att orsaka
sjukdom hos valparna.
• OBS! Kontakta genast veterinär vid misstanke om herpesproblem.

 

Linnea och Kristoffer kom ner med Svea och Myran, Det är nu bara 3 veckor kvar tills Myran hon ska valpa. Så igår gjorde vi vad man kunde göra för att skydda henne. Vi klorina allt. Nu har hon eget rum och får inte ha någon nos kontakt med dom andra.

Huset luktade som en simbassäng.

Kanske lite i överdrift men jag tänker inte ta några chanser och äventyra valparna.

Det är så sant det dom säger att ju längre man håller på desto mindre vet man.

Varje dag är en ny lektion med djuren.

Inte en dag är den andra lik. Det är väl därför det är så kul.

Finaste Myran som nu ska bli mamma om allt går som det tänkt sig.

 

 

 

 

 

Tisdagen den 20 mars 2012 kl. 14:11

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Poliser, sängvärmare och parningar

 

Sätter du världs rekord i antalet hundar i bilen undrar polisen lite försynt.

Nej då svarar jag glatt jag har precis varit och parat min tik,

Så jag tog med mig dom som fick plats (fortsätter mitt stora leende )

Det var väl då han såg Fejka. Åhhhh nä gud så gulligt . Vad är det för ras ???

Det var just i den situationen jag upptäckte hur vuxen jag blivit. Jag gilla honom fast han var polis och tyckte han var snygg fast han var kort hårig.

Hundarna gilla honom direkt. Jag fick inte blåsa och jag fick inte ens visa mitt körkort till min stora besvikelse.

 

Finns det något värre än ouppfostrade små hundar ?

Det är ju bara fostra dom efter precis samma regler som man gör med stora hundar. Nr 1 du får inte sova i min säng reglen. Därför sova inga Lapphundar i min säng just för att jag är bra på regler.

Kineserna uppfostras efter samma hårda regler. Har man då fött upp hundarna själva så vet dom precis vilka dom är eller hur ?

När jag öppnar ögonen !!!

Varför kan inte kineser läsa regelboken? Eller så är det rasstandarden dom läst . Där står det användes förr som sängvärmare. Inte tusan köper jag en ren till Lapparna för att dom ha läst det i rasstandarden. Användes förr till att valla renar med.

Nu blir det tuffare tag för dom små Asiaterna vi börjar med en lektion i Svenska.

 

Äntligen fick vi parat Latte.

Den killen som föll henne i smaken är Black Tracks Must

Här hemma ville hon inte bli parad men åkte gärna med upp till Blekinge för att några timma senare bli parad.

Nu är hon hemma igen. Snacka om intensiv helg.

 

Nu får vi hålla tummarna att hon blir dräktig.

 

Jag kommer att sova gott i natt med eller utan kineser

 

 

 

 

Söndagen den 18 mars 2012 kl. 17:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Malmö vår hemma plan ...... Vad hände ?

Vår hemma stad ny mässhall och allt skulle bli så perfekt.

Tur kanske att det var vår hemma stad för vi visste åt vilket håll vi skulle köra. Många kom försent pga att det stod en väg som inte finns på GPS och att man fick parkera 20 minuter i från utställningsplatsen. Kaoset var ett faktum. Det var så trångt och rörigt och med våra hanar i denna röran. Du hade folk och andra hundar lika tight på dig som på en koncert.

Qo - Qo var först ut han skötte sig jätte bra. Jag är stolt över honom. Jag är också glad att Jannike kom och titta på honom . Hon har verkligen kvar hjärtat för honom.

När domaren sa att han sakna päls svimma jag nästan och trodde han skoja. Han är en stor tung hund och var lite lös i kroppen. Så det blev Very Good. Fick för bra temprament och det uppskattas.

BT Must stod för championatet och fick ett exellent

BT Nougat stod också för championatet och fick exellent.

Det var mycket hög klass i bland han hundarna och Evas fina Aiko vann och fick cert och BIR.  (14 månader ) Han är riktigt skit snygg. Men det var också det ända denna domare dela ut. Snacka om förvåning så inga CK gick till tikarna och inga fler CK till hanarna.

Ganska snopet och tråkigt när jag såg många fina hanar i ringen

Evas Aiko ( Bilden är stulen =)

Våra tre tikar som var på plats fick exellent här är Lisa med Qvittra

Maggans lilla Non- Stop föll domaren i smaken fast hon var totalt päls lös. Men hon showar som alltid och vinner mycket på det.

Trix mästaren Nobless som också stod för championat var totalt utråkad och körde sin show i väntan på bedömning. Ett exellent blev det för Bless och Mikkis.

Vår grupp var lika ojämn  som domarens bedömning och bestod av 3 kombinationer. Vilket han aldrig fråga om . Det var Nougat Non - Stop Qvittra och Must

 Ett första pris utan HP blev det

.Vår lilla naken kille Max som Fredde ställde fick för att han sakna en tand. Ska man nu skratta eller gråta. Hur många  nakenhundar har alla tänder i munnen?

Så summan av denna helg var 2 Very Good 4 Exellent och en slät 1 i gruppen.

Är jag nöjd.....? Nej Absolut inte. Jag tycker detta var en rörig märklig och ojämn utställning.

 

Jag vill också gratta Sofie som fick bra kritik på både Happy och Ängla samt att hon gjorde ett jätte jobb när hon ställde Ulrikas Tikko  som var i riktig tonårstrots och skrek till alla hanar kolla på mig.

Trots allt har vi haft en trevlig helg.

Jag skicka med Latte till Blekinge med Matti (Must) och Helena i hopp om att hon ska bli parad.


Hoppet är det sista som dör och efter som jag hade trevligt temprament på alla mina BT hundar ska jag nog överleva en stund till !

 

Lördagen den 17 mars 2012 kl. 19:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

Glädje och Sorg !

Efter ultraljud idag så finns det i varjefall tre små valpar i magen på Myran.

Linnea och Kristoffer höll nog på att spricka av nyfikenhet .

Så nu är det inte så lång tid kvar alls. Valpning är beräknad till ca 6 April

Myran ska nu bli mamma

 

Tidare underdagen fick jag det tråkiga beskedet att Dion dottern Cookie nu var hos både sin mamma och pappa i hund himlen

Kakan hade ärvt sin pappas mentalitet och var Korad med väldigt höga poäng. Hon hade även hunnit tävla lydnad och spår samt var utställd med CK. Hon har lämnat efter sig några kullar. Så Dions gener lever vidare i dom här.

Kakan fick bli 12 år

Tankarna går till Mia med familj

RIP

 

Torsdagen den 15 mars 2012 kl. 20:03

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Kaoset är fullkomligt !

Tikarna löper hanarna blir galna tikarna blir galna och jag blir galen.

Det vibrerar av vårkänslor här i huset. Dock endast hos hundarna då matte är helt slut.

Mitt i detta totala kaos så ska här planeras och smidas medans järnet är varmt... eller något 

Jag åkte ner till vår veterinär har i Dalby för att få ett intyg på att Kiila är i bra kondis och i så bra skick att hon kan få en kull valpar. Det var hon så nu hoppas jag det blir en parning med henne och Eros. Latte som är den mest svår flörtade som finns ska vi ta en chansning på att hon gillat BT Must.

(Måste ge en stor eloge till Dalby vetrinärerna som alltid kan klämma in en inget verkar för jobbigt och alltid har en positiv attityd. Så jag rekommenderar dom stark om ni bor i närheten.)

BT Must

Jag vet inte om Erica har någon kines plan .

 

Myran kommer snart hem och som Linnea tycker så är hon tjock. Det ska bli fantastiskt spännande och se vad hon lämnar.

Hon är parad med den mycket vackra Lapinlumon Humurri (Hubbe)

Hubbe

 

Myran

 

I helgen är det Malmö Internationella. Vi har tre hundar som står för championatet Must, Nougat och Nobless.

Det kommer att bli en riktig thriller

Jag ska själv ha med mig Qo Qo som är typ i min storlek och full av testoron.

Om ni undras över varför jag gymmar så är det inte för att komma i bikinin utan för att orka hålla besten.

Mr Qool eller Qo- Qo som fortfarande går i unghundsklass. Jag väntar med spänning på att han ska bli vuxen

Sen har vi tikarnar Non- Stop och Qvittra också.

Vi har bara en kines med och det är Råmeos pappa Max.

Så Fredag kväll firar vi alla som möts upp i från olika delar av Sverige. Det är lika bra att fira innan utställningen för skulle det gå helt åt skogen så kan det bli en ganska deppig fest.

Det känns att tävlings/avels säsongen har startat och det är bara Mars månad.

Skönt att man kan hämta massor av energi i det man älskar mest !

 

 

Onsdagen den 14 mars 2012 kl. 20:39

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Ibland Häxor och Troll i Tomteland !

Det var ett svårt beslut om vi skulle resa eller inte . Vi vela tills kl var 4 på Lördags morgonen. Tikarna och Olle var avfällda Fejka var 4 månader. Nasti tycker det är måttligt roligt att visa upp sig . Albin var vårt stora hopp att i varje fall få ett exellent.

Vi hade hört att domaren skulle vara både petig och hård med detaljer

Men alla snygga hundar skulle vara där och alla roliga människor. Så vad gör då en resa på en 170 mil =)

Lotta med sina killar Albin Nasti och Olle

Resan gick pefekt tills vi kom till Åsengårdens isade små väger . Vi kommer i uppförsbacke och har möte med gående och då kommer givetvis en bil uppifrån. Resultatet blev att den bilen hamna i diket( grattis familjen Sandin )=)

Allt gick dock bra för alla inblandade. Men Lotta som tidigare hade haft en känsla av att något otäckt skulle hände fick nu lite rätt  =)

Vi checka in i ett otroligt vackert vinter landskap. Snön var lårdjup på sina ställen och med en ganska isig skorpa.

Det blev en flaska Skumpa till maten lika bra fira lite innan i fall det skulle gå dåligt.Försäkerhets skull alltså =)

Så Pizza och Skumpa funkar faktiskt=)

Lotta landa nästa av trötthet i maten och somna. Då passa jag på att roa mig lite hos mina grannar och titta på melodifestivalen och allt vad som hör till.

Man måste gnälla på låtar kläder och stilar så är det bara annars är det ingen melodifestival.

Jag måste erkänna att jag var lite seg på morgonen . Jag står och borstar tänderna ganska så yrvaken när Lotta tar ut hundarna. Obs det är ganska tidig iskall morgon med hård vind . Jag hör helt plötsligt Lottas panik i rösten när hon kallar på Olle. Jag fattar att något hänt och galopperar ut med tandborsten i högsta hugg. Olle hade rymmt och sprang i väg genom den sovande stugbyn. Jag tog Latte och tandborste och galoppera efter Olle och Lotta. Givetvis så springer han ut i den djupa snön. Lotta fick äran att hålla min tandborste när jag försökte hålla mig uppe på skaren där Olle kunde springa. Efter vad som kändes som en evighet så vände sig Olle mot Latte och jag fick lite kontakt med honom. Då vänder han sig om kissa på ett träd och fortsätter. Där brast det för mig Jag var trött och frusen och nu arg. Jag skrek SITT Olle så hela stugbyn vakna. Olle slängde sig ner på marken och var besegrad. Lotta kom bakhållet och hämta upp gangster. Folk kom  ut och undra vad som hänt och jag stod där lugnt och prata dock med tandkräm i hela ansiktet upptäckte jag när jag kom in =)

Så alltså redan innan utställningen hade vi hunnit jogga i djupsnö och väckt en stugby.

 

Utställningen skulle vara i vackra tomteland. En utomhus utställning i början på Mars i Mora. Hur tänkte vi här då? Vi lämnar alltså våriga Skåne /Blekinge. Ringarna var is ,grus och asfalt. Ett mycket spännande underlag att jogga på.

Först ut var Fejka denna lilla underbart glada och stabila valp Hon fixa resa och all den här röran med lätthet.

Det blev ett HP till henne med mycket lovande valp och med ett härligt temprament bla.

Sen var det öppenklass hanar för oss Först här är Nastis pappa(Ilolas) som sedan vann allt och blev BIS. Som tvåa kom Albin (BT Nougat) han fick sedan Exellent CK och R-Cacib.

Vi var otroligt glada för det.

Nasti och Olle hämta sedan sina Exellent också.

Jag hade den unga BT Qvittra ( Lita) med mig som annars bor hos Lisa och Fredrik . Hon var lugn och cool och väldigt stabil. En härlig väluppfostrad hund som jag gärna tar med mig flera gånger. Domaren önska lite grövre huvud annars hade han bara positiva saker att säga om henne. Så Very Good blev det för henne.


Latte kritik var så bra att det gav henne ett CK och en tredje placering i championklass. Tror jag ska sätta den på väggen =)

Speciellt glad blir jag alltid när dom tycker om deras temprament.

BIR gick då till Nastis pappa i från kennel Lapinlumon och BIM var Eros halvsyster Humlan Surr

Han vann sedan också BIS (Ilolas)

Så ett stort Grattis till Kennel Lapinlumon och givetvis till er andra också som hade en bra dag.

Så resultatet efter helgen blev på våra 6 hundar vi hade med 1 Reserv - Cert 2 CK 4 Exellent 1HP och 1Very Good.  

Det är vi väldigt nöjda med precis som Albin.

 

PS En liten hemlighet.Den stora anledninge att vi egentligen åkte till Mora var att en liten spå gumma hade sagt att nästa gång jag åker dit är det för jag ska gifta mig. Så Lotta blev lite orolig för mig när jag Fejka och Trollet försvann. Vad vi gjorde det får ni fråga trollet om =)

Tack alla för en rolig helg !

 

 

Måndagen den 12 mars 2012 kl. 15:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Färger och modetrender !

Telefonen ringer och någon i andra ändan säger Hej jag vill ha en brun Finsk Lapphund eller en svart kines.

Vad hände med "Hej jag skulle vilja ha en valp efter sunda friska föräldrar med bra mentalitet.

Att avla färg är den enkla biten. Men det måste finnas någon tanke bakom sin avel.

Visst får man ha sina drömma om en viss färg men sätta detta som prio nr 1 är vansinningt.

Att sitta och avla färg och sen total glömma allt annat för att uppfylla valpköparnas önskemål är helt galet.

En bra hund är en bra hund oavsett färg.

Det spelar ingen roll om den är brun/svart om den inte är frisk eller har bra mentalt och har helt tappat typen.

Eros är en typisk vad många tycker tråkig färg.

Det inte många hundar som har hans mentalitet


Det sorgligaste av allt är nog vita puffar. Dom är inte speciellt önskvärda. Det finns till och med uppfödare som tar bort sina vita puffvalpar

Dom här puff valparna har bara sin vita färg emot sig. Det är samma goa hundar som dom som fick lite färg.

På bilden den goa glada vita puffen Ocki RIP

En bra hund är fortfarande en bra hund (BT Matti ) oavsett färg

Så försök tänka bort färgen en liten stund och titta vad som

finns bakom.

(BT Nougat som man kan säga är en bra typ frisk hund med en super mentalitet)

Jo då vi har en svart kines och vi har honom för att han har ett fantastisk temprament bla

(Sea Fires Yackety Yak)

Så innan du skaffar din drömhund så sätt lite fokus på vad du vill ha innan du börjar planera färg.

(Lapinlumon Nukkumatti )

(BB Miss Tiffani )

Hoppas du fick några tips på vägen att tänka på  Färgen på hunden är bara slut finnishen.

Vad du än lackar din bil i för färg så måste den starta när du ska köra.

Thats the way it is


 

 

 

 

Onsdagen den 7 mars 2012 kl. 10:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Hotet i från Skåne !

Då är det snart dax att åka på turne med det bästa vi har i Skåne.

Förstår att hela mellan Svenska är oroliga för vad vi ska komma med

Vi är ju väl förberedda som alltid och har haft hundarna i frysen för att dom inte ska fälla. Vi har joggat, cyklat, och sandtränat för att ha bästa muskulaturen. Vi har gått på gym för att orka springa i ringen . Vi har han hundstränat med andra hanar nära så att våra hundar står som ljus. Vi har köpt dom snyggaste röda kavajerna för att synas. Färgat och lagt håret fixat naglar och lite botox.

Vad kan gå fel då ?

Inget ! Allt handlar om att vara väl förberedd

(BT Kapris Foto C Abrahamsson)

Ja ja det blåste lite när vi skulle gå ut men det finns några strån kvar.

Jag förstår att ni är imponerade och lite skärrade

(Foto Anki Thorell)

Qaarma sjunger Queens Save me

Vi kommer som alltid gör det vi är bäst på mingla fika och titta på dom som inte var så förberedda som vi.

Här med hela godis kullen i bästa grupp.

Då får jag önska alla 100 lappar som ska till Mora lycka till och Watch out Norden Here we come!!!!

 

 

Tisdagen den 6 mars 2012 kl. 09:01

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Offentlig och speciell !

Eller du ska inte tro du är något !

När jag ändå var nere i vår lilla by för att handla så tänkte jag att det var perfekt att miljöträna Qo- Qo.

När vi traskar runt där Mr Q och jag så möter vi en trevlig dam som undra om det var en FLH.

Ja sa jag lite förvånad för inte så många vet vad det är för ras.

Jo då hon visste mycket väl och hon älska rasen sa hon . Men hon hade aldrig träffat någon så fin och go som Q, Jag blev givetvis stolt och glad.

Då berättar hon att hon varit i kontakt med en uppfödare här i Dalby på FLH men hon var hemsk . Hon den där på kennelen hade ställt en massa frågor precis som ett polisförhör. Va sa jag vad sa hon då? Hon undra vad vi skulle göra med hunden bla bla. Där ser man sa jag.

Men dom hade minsann skaffat hund i från ett bättre ställe och där man slapp stå i kö och inte fick välja valp själv.

Vad säger man oj då som det går till med ett litet snett leende.

Då fråga hon var jag köpt min fina hund. I från Black Tracks här i Dalby sa jag. Då såg hon lite snopen ut och sa . Fick du köpa hund där. Ja sa jag det var inte så svårt. Hon sucka och klappa Q och sa stackars mig men hunden var ju fin.

Hon borde förstått redan här att hon skulle vara tyst.

Då säger jag hans föräldrar är lika fina. Just i detta ögonblick börjar jag nästan få en skratt attack. Du skulle bara sett när han föddes så liten och söt han var.

Jag smällde ner solglasögonen och gick där i från med ett väldigt stor leende. Hennes blick var obetalbar. Jag undrar hur lång tid det tog för henne att fatta.

 

Så vad har vi lärt oss av detta jo att inte alla uppfödare röker pipa har mjukisbyxor och gummistövlar på sig jämt.

suprise suprise !

Tala är silver och tiga är guld !

 

Måndagen den 5 mars 2012 kl. 18:07

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Den nakna killen sätter hjärtan i brand !

Det var en så sorglig historia när Råmeos alla syskon dog.

Vi hade verkligen sett framemot Natascha sista kull.

Råmeo kom först sen hände inget mer och vi fick åka och snitta henne. Två valpar var redan döda men en levde en liten svart naken hane. Han fick bara bli några dagar gammal och sen var Råmeo ensam.

Hans namn fick han för han var fläckig som en ko men heter egentligen Risky Bussiness.

Vad gör man med en ensam naken kille ?

För att få lite sällskap och värme så sov han på mig när tllfälle gavs.

Han hade ju inte riktig jämstora vänner att leka med utan fick nöja sig med pälsbollarna.

 

Så kom Fejka som var jämn stor med honom. Dock av rasen Finsk Lapphund som var Råmeos första valp kompis.

Dom är ler och långhalm,

Vi har ju letat efter en bra familj till honom hela tiden. Kanske inte letat med ljus och lykta av någon konstig anledning.

Så kom hans debut i utställningsringen.

Han bara var så fantastisk och duktig i ringen och han är så lugn och cool och följer mig som en skugga. Vi har blivit ett konstigt team han och jag trots att det inte är mina kineser Jag ska inte ha någon kines och absolut inte en hane.

På utställningen fick jag då den stora frågan om han var till salu. Men av någon konstig anledning så kunde inte munnen säga ja.

Kärleken till den här lilla nakna killen är större än jag trodde.

Så han får stanna en stund till bara till den perfekta familjen dyker upp =)

 

Fredagen den 2 mars 2012 kl. 16:08

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Packa bilen = Lägga pussel.

Alla hund människor borde ha en mindre buss eller större van. Den ska vara billig att köra och det ska funka med B- körkort.

Jag vet inte vad vi tänkte när vi anmälde 6 hundar till Mora..

Jag tror inte vi tänkte alls

 Vi har 6 hundar i bilen vilket innebär 2 stora hundburar. Alla hundarnas saker till utställningen och mat, fällar, tygburar. Vi behöver en del kläder. Det kan bar 10 minus och det kan vara  vår likt som härVi behöver ha sängkläder och annat för att överleva i från Torsdag till Måndag.

Nu till det stora problemet allt ska packas i en SAAB.

Good Luck till oss

 

Jag har en liten hälsning i från Nogger och han mår utmärkt .


BT Nogger

 

Vi håller nu lite extra tummarna för Myran då det verkar som hon är dräktig. Jag vågar knappast säga orden. Längtar så efter dom här valparna.

 

Vi hade ett lite familje råd om hur vi ska göra med dom som har fodervärdshundar i från oss som i princip stulit dom.

Vi kommer att anmäla så det blir ingen överaskning.

Skaffa inga fodervärdshundar om ni inte kan uppfylla dom simpla krav det är att ha fodervärdshund.

Som tur är har vi några helt fantastiska fodervärdar också allt kred till er.

Det kommer att bli mycket tuffare tag nu. Jag har inte råd att ge bort mina bästa hundar.

 

Måste bara visa den här underbara bilden på Tiff när hon var valp. Jag tror hon var den sötaste valpen jag sett =)

 

En annan härlig sommar bild är när vår Eros är upp i Champion klass i Gränna så hade han 4 halvsyskon i ringen. Alla med fina Nappi som mamma.

På bilden BB Cans BB Eros BB Nikki BB Olle

 

Tysta lugna och stabila hanar som står som ljus.

Det är så det ska vara

 

 


 

 

Torsdagen den 1 mars 2012 kl. 14:41

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Vi är en liten kennel i södra Sverige som har Finsklapphund. Här finns även någon Chines Chrested.

 

Kategorier

Allmänt

c

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.